Livestreams

We maken videoproducties voor online evenementen, conferenties, presentaties, festivals, shows en wat je maar kan verzinnen.
Neem contact op

Waarom een livestream?

Sinds de coronapandemie worden veel evenementen digitaal gehouden. Online biedt ook veel mogelijkheden: publiek kan overal ter wereld de uitzending volgen en meedoen met interactieve elementen. 

Ook kan een stream later teruggekeken worden. Dit biedt flexibiliteit en extra kansen voor zowel het publiek als de organisatie. Een livestream is ook mogelijk tijdens fysieke bijeenkomsten om zo een hybride evenement aan te bieden.

Hoe we te werk gaan

Om een livestream succesvol neer te zetten faciliteren we alles wat er bij komt kijken om zo de gehele technische uitdaging uit handen te nemen.

Camera's
We gebruiken altijd minimaal drie camera's zodat we het evenement goed vast kunnen leggen. Afhankelijk van je wensen kunnen we camera's bemannen of zelfs mobiel maken voor dynamische beelden.

Licht
We nemen altijd verlichting mee om ervoor te zorgen dat de presentatoren goed te zien zijn.

Regie
Tijdens de uitzending begeleiden onze technici achter de camera's de stream, zo zorgen we dat alles vloeiend loopt gedurende de dag.

Audio
We zorgen ervoor dat iedere spreker goed te horen is met (draadloze) microfoons. Ook kunnen we bands goed opnemen of een DJ set aansluiten. Mocht de uitzending plaatsvinden op een locatie waar reeds audio-apparatuur aanwezig is (zoals in een theater) dan kunnen we deze aansluiten zodat het direct hoorbaar is in de uitzending.

Externe media
PowerPoints, video's, muziek, Kahoot's, etc. kunnen allemaal direct in beeld weergegeven worden. Vanuit de regie schakelen we mee om de media-elementen in te starten. We hebben ook ervaring met het ontwikkelen van media-elementen zoals banners of korte video's.

Script & draaiboek
Om het meeste uit de livestream te halen bereiden we het graag goed met je voor. We schrijven, in samenwerking met jou, een uitgebreid script en draaiboek voorafgaand aan het project. Omdat we al vele uitzendingen geproduceerd hebben kunnen we ook meedenken met wat goed werkt voor een online livestream.

Online uitzending
We kunnen de livestream op diverse plekken uitzenden. In de meeste gevallen ontwikkelen we een webpagina waar de stream te volgen zal zijn, hier komt ook optioneel een live chat bij zodat kijkers mee kunnen praten gedurende de uitzending. We kunnen ook uitzenden naar bijvoorbeeld een Facebook of YouTube pagina.

We helpen je graag!

Elk project is uniek, zeker die van jou. Stuur ons een bericht, dan denken we vrijblijvend met je mee en vertellen we je graag wat we kunnen doen.
Neem contact op

Op zoek naar een goedkopere optie voor livestreams? Bezoek de website van onze zusteronderneming:

envelopecrossmenu